رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم افتتاحیه مهرواره «هوای نو»، هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی را سرمایه عظیم جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: ما در طول تاریخ هرچه داریم به برکت مجالس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و هرچه در راه این مسیر تلاش کنیم باز هم کم است.
این مراسم با قرائت بخشی از کلامالله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و حجتالاسلام والمسلمین قمی در ابتدای مراسم ضمن خوشآمدگویی به حاضران در این مراسم، هیئات مذهبی و تشکلهای دینی را سرمایه عظیم جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: ما در طول تاریخ هرچه داریم به برکت مجالس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و هرچه در راه این مسیر تلاش کنیم باز هم کم است.
در ادامه حجتالاسلام مجید باباخانی، طی سخنانی در این مراسم گفت: در سال گذشته بنای ما این بود که مجموعههای هیئتی را دور هم جمع کنیم و از این ظرفیتها بهره ببریم. شورای عالی ستایشگری، بخشهای متعدد و گروهها و مجموعههای سطح کشور به صورت جداگانه کارهای بزرگی انجام میدهند، خدا را شاکریم که همه همکاری کردند و مشوق بودند که بتوانیم حرکت بزرگی را خادمی کنیم.
وی اظهار کرد: اولین مهرواره برگزیدگان هیئت از سال گذشته با همایش هوای نو آغاز شد. امید است حرکتی باشد برای اینکه معیارها و ملاکها را بررسی کنیم و مجموعههایی که این ملاکهای شاخص را دارند معرفی کنیم.
حجتالاسلام باباخانی بیان کرد: مجموعه «هوای نو» بدنبال برندسازی نیست امیدواریم با راهنمایی پیشکسوتان در مسیر جامعهپردازی اجتماع بزرگ هیئت و هیئتیها قدم برداریم.
وحید ملتجی بهعنوان سخنران دیگر این مراسم گفت: امروز اجتماع بین نسلهای مختلف را میبینیم و «هوای نو» همینجا متولد میشود، جایی که هیئتها و تشکلهای دینی نقشآفرینی جدی داشته باشند، امید است با همکاری هیئتهایی که پیشینه تاریخی دارند، سازمان تبلیغات اسلامی و هوای نو بتواند به هدف خود برسد.
وی اظهار کرد: شعار امسال مهرواره (در هوای نوی هیئت نفسی تازه کنیم) در نظر گرفته شده و قرار است مهرواره «هوای نو» بزرگترین رویداد حوزه هیئت باشد. هیئتها از مهمترین تشکلهای دینی هستند که همچنان محکم هستند و نقش خود را در هوای نو ایفا خواهند کرد. در آغاز راه هستیم، امید است با کمک و همدلی پیشکسوتان این کار را انجام دهیم.
ملتجی بیان کرد: در سال اول این مهرواره به سه بخش پرداخته میشود. بخش اول مربوط به ستایشگران اهل بیت(ع) است در این بخش، محورها و رشتههایی در نظر گرفته شده، بخش دوم مربوط به کتاب هیئت و کتاب عاشوراست و بخش دیگر مربوط به هیئتها و تشکلهای دینی است.
دبیر مهرواره هوای نو تصریح کرد: همانطور که عنوان برنامه مهرواره است، نگاهی سراسر مهربانانه دارد و قرار نیست بگوییم یکی اول و دیگری دوم است، قرار است با تدبیر، برترینها را معرفی کنیم و هیئتهایی که اتفاقات ویژه رقم زدند را ضریب دهیم.
وی گفت: امروز آیین افتتاحیه مهرواره «هوای نو» برگزار شد و بهمنماه آیین اختتامیه را خواهیم داشت و برگزیدگان سه بخش معرفی میشوند و در این مسیر هم از طریق رسانهها و هم شبکههای موجود هر سه بخش به هیئتها و افراد اطلاعرسانی میشود.
جمعی از پیرغلامان آستان سیدالشهدا و مداحان اهل بیت(ع) با حضور در افتتاحیه مهرواره هوای نو که امروز 17 آبان در تکیه نیاوران در فضایی صمیمانه و معنوی برگزار شد، دغدغههای خود در حوزه مداحی کشور را بیان کردند.
در ادامه برخی از پیرغلامان و مداحان حاضر در مراسم، دغدغههای خود را در حوزه مداحی کشور بیان کردند.
حسین سازور مداح اهل بیت(ع) در این مراسم با اشاره به اتفاقاتی که این روزها بسیاری از مردم و اهالی هیأت را نگران کرده، گفت: این شجره طیبه را باید حفظ کنیم و برای این کار پیرغلامان باید بپا خیزند و قیام کنند؛ راه و مسیر سیدالشهدا(ع) نیازمند اخلاص و همت و از خودگذشتگی و تحمل بالا است.
در ادامه نیز مهدی آصفی از پیرغلامان اهل بیت(ع) به شعرخوانی پرداخت و گفت: تنها راه رسیدن به خدا، امیرالمؤمنین (ع) است.
حجتالاسلام وافی، عضو شورای برنامهریزی بخش هیأت مهرواره هوای نو طی سخنانی در این مراسم گفت: در دهه هشتاد، ۹۰ هزار هیأت در شهر تهران و ۱۵۰ هزار هیأت در سراسر کشور داشتیم و این غیر از مجالس موسمی و بانوان بود. تصور کنید در دهه محرم هر کدام از این ۱۵۰ هزار هیأت یک ساعت جلسه داشته باشد در هر شب ۱۵۰ هزار برنامه و در دهه اول محرم یک میلیون و ۵۰۰ هزار ساعت برنامه میشود که از این همه چند کلیپ انحرافی و یا خطا خارج شده است.
وی عنوان کرد: نباید با تعداد کمی اشتباه، تمام اقدامات مداحان، منبریها و هیأتها را زیر سؤال برد.
وافی گفت: متأسفانه دیوار هیأت و مداحی کوتاه است و با کوچکترین اشتباهی به آنها هجمه میشود. البته این حرف من به این معنا نیست که باید نسبت به کوتاهیها و اشتباهات غافل بود اما نباید عنایات اهل بیت(ع) و رسم امام حسین (ع) که آبروداری و پردهپوشی بود را فراموش کرد.
در بخش بعدی این برنامه سعید حدادیان مداح اهل بیت(ع) مهمترین مشکل را عدم آشنایی کافی با کم و کیف تکنولوژی و هنر در دستگاه سیدالشهدا عنوان کرد و گفت: به عنوان شخصی که در عرصه معلمی بیش از 40 سال کار کردهام و از اول در عرصه هنر توفیقاتی را داشتهام عرض میکنم، جوانان تازهکار در این عرصه را به ما سپردهاند و باید آنها را راهنمایی کنیم.
وی اظهار کرد: اینکه میگویند هیئت در خدمت رسانه یا رسانه در خدمت هیئت صحیح نیست، هیئت یک رسانه است. رسانه ملی هم رسانه ملی جمهوری اسلامی است و شبههای باقی نمیماند. استودیو فی نفسه اشکال ندارد محتوا مهم است که چه باشد.
در بخش پایانی مراسم نیز علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت (ع) به سخنرانی پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) میفرمایند؛ نوآوری باید حمایت شود اما هر نوآوری ممدوح نیست و هر کاری صرف اینکه قدیمی نیست مورد قبول نیست. خیلیها میترسند در این خصوص حرف بزنند اما کار به جایی رسیده است که باید اقدام کنیم.
مهرواره هوای نو تا بهمن ماه ادامه خواهد شد و برگزیدگان و فعالان سه بخش اصلی آن در مراسم اختتامیه با حضور مدیران فرهنگی و مسئولان عالی نظام مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهند گرفت.
نظر شما